Shea vaj készítés a konyhában

 

A shea vaj nagyszerű. Jó szinte mindenre, főleg kiszáradt, töredezett, ekcémás bőrt orvosolja kiválóan. A kipirosodott orrunkra is nyugodtan rákenhetjük és még a felrepedezett sarkunkra is. Könyökre, cserepes ajkakra is kitűnő, és még sorolhatnám. Akár a saját konyhánkban is elkészíthetjük.

shea vaj készítés

A következőkben egy alaprecept kerül bemutatásra, melyben a shea vajhoz mást is keverünk, hogy jobb legyen az állaga. Szerezzük be a következőket:

hozzávalók:

- 30 g shea vaj
- 18 g hidegen sajtolt olaj (oliva, mandula, jojoba olaj stb.)
- 1 kk kukorica keményítő (elhagyható, de így nem lesz olyan zsíros)
- 10-30 csepp illóolaj (izlés szerint, szintén nem kötelező)
- 1 kapszula E vitamin, az eltarthatóságért

Gőz fölött egy üvegtálban felolvasztjuk a shea vajat. Adjuk hozzá az olajokat, keverjük el, majd a keményítőt. Vegyük el a gőzről, és tegyük bele az illóolajokat és az E vitamint (kiszúrva és kinyomva az olajat) is.

A konyhapultra helyezzünk egy hideg vizes tálat, tegyük bele az üvegtálat, és kézi mixerrel verjük pár percig. addig amíg folyékonyból tejszínhab sűrűségű nem lesz. Viszonylag krémszerű állagot kapunk, de nem lesz olyan puha mint a víz alapú hidratáló krémek. Viszont ha belenyúlunk a kezünk melegétől rögtön el kezd olvadni, máris kenhető. Ha túl gyorsan hűlt ki és nagyon megkeményedik tegyük vissza egy pillanatra a gőz fölé amíg újra felolvad, majd kezdjük előről a hűtést meg verést. Készítsünk elő a konyhában kis tégelyeket, hogy egyszerre csak egybe nyúlkáljunk kézzel. Ugyanis a baktériumok a bőrünkről belekerülnek, és kevesebb ideig áll el. Ez nem gyári krém, nincs tele tartósítószerrel!

A krém soha nem lesz olyan állagú, mint egy hidratálókrém, ne is várjuk tőle. Ebben ugyanis nincs víz, mint a kézkrémekben, ahol sokszor ez a legnagyobb összetevő (!). Nem, ez a krém tisztán hatóanyagokból van, és igenis zsírosak leszünk tőle egy picit, nem szívódik be azonnal. Nincsenek benne nedvesítő anyagok, puffasztó anyagok, amiktől a bőrünk azonnal jobban néz ki, de hosszú távon ártanak, vagy legalábbis nem érnek semmit. Ha a sheás krém használata után szebbnek érzed a bőrödet, az valódi!

Hol kapható?

MM Gold Shea vaj 450ml -sheavaj

MM Gold Shea vaj 450ml - sheavaj

A 100 %-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak-Ghána területéről, ökológiai termőhelyről származik. A Fair Trade (méltányos kereskedelem) irányelvei szerint készült bevizsgált termék.

Ár: 4795 Ft
Megnézem

MM Gold Shea vaj 100ml -sheavaj

MM Gold Shea vaj 100ml - sheavaj

A 100 %-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak-Ghána területéről, ökológiai termőhelyről származik. A Fair Trade (méltányos kereskedelem) irányelvei szerint készült bevizsgált termék.

Ár: 2825 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!